Zonder vrijwilligers geen museum

Vrijwilligers vormen de pijlers van het museum. Zonder de inzet van vrijwilligers kan het museum niet bestaan. In het museum hebben zij publieksfuncties in educatie, presentatie en horeca. Maar zij zijn ook onmisbaar bij het onderhoud aan de stoommachines. Het museum profiteert van hun professionele technische kennis op velerlei gebied. Veel vrijwilligers zijn al jarenlang actief bij het Stoommachinemuseum. Bij de herontwikkeling van het museum tot Land van Water en Stoom kunnen wij extra helpende handen goed gebruiken! Neem contact op met officemanager@stoommachinemuseum.nl of bel 0227-544732 voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

 

De vacatures staan niet alleen open voor techneuten!

Bij het Nederlands stoommachine-museum zijn nu vacatures voor verschillende functies. Voor alle aspirant vrijwilligers geldt dat er geen specifieke kennis of ervaring gevraagd wordt. Voor wie als stoker of machinist aan de slag wil wordt een intern opleidingstraject aangeboden. Voor belangstellenden die representatief zijn, graag kennis overdragen en/of graag hun handen laten wapperen is er van alles te doen! Hieronder staan de vacatures waar we versterking zoeken.

Gastheer/gastvrouw

De gastheer- of vrouw geeft bezoekers het gevoel dat ze welkom zijn, verkoopt museumtickets, verricht lichte horecawerkzaamheden  en maakt bezoekers wegwijs.

Rondleider-verteller

De rondleider-verteller pikt makkelijk informatie op en is goed in staat zijn of haar kennis over te brengen en te delen. Hij/zij ontvangt bezoekers jong en oud in de tentoonstelling en geeft uitleg bij de opgestelde machines en vertelt achtergrondverhalen.

Promotiemedewerker

De promotiemedewerker wordt ingezet bij de promotie van het museum tijdens eigen of externe evenementen en bijvoorbeeld bij de distributie van folders en affiches.

Stoker/machinist

De stoker en machinist laten het hart van het museum kloppen. Zij beschikken over de kennis en vaardigheden om de ketels te stoken en stoommachines te bedienen. Wie niet over deze competenties beschikt wordt de mogelijkheid van een interne opleiding geboden.

Onderhoudsmedewerker

De onderhoudsmedewerker houdt de collectie in tip top conditie. Hij/zij heeft een doe-het-zelf mentaliteit en is niet bang om vieze handen te maken. Behalve onderhoud aan de machines verricht de onderhoudsmedewerker ook kleine werkzaamheden aan de gebouwen en installaties van het stoomgemaal. Voor schilder- en hovenierswerkzaamheden is er altijd werk.

Medewerker communicatie/evenementen

Helpt bij het schrijven van persberichten en uitnodigingen en het vullen van de website. Daarnaast zoeken we hulp bij het organiseren van evenementen. Denk aan het aandragen van ideeën, zoeken van deelnemers en op rolletjes laten lopen van de dag/het weekend.

Project-medewerker relatiebestand

Het museum beschikt nog niet over een compleet relatiebestand met daarin alle sponsors, media, deelnemers evenementen, stoomclubs etc. We zoeken iemand die een complete lijst wil maken die wij zelf verder kunnen aanvullen.