Zonder vrijwilligers geen museum

Vrijwilligers vormen de drijvende kracht achter het Nederlands Stoommachinemuseum, waarvoor oprichter wijlen Kees Jongert met zijn verzameling stoommachines de basis legde. Zonder de inzet van vrijwilligers kan het museum niet bestaan. Zij vervullen taken op het gebied van educatie, presentatie en horeca, maar zij zijn ook onmisbaar bij het onderhoud aan de stoommachines. Veel vrijwilligers zijn al jarenlang actief bij het Nederlands Stoommachinemuseum. Bij de herontwikkeling van het museum tot het Land van Water en Stoom in de komende jaren kunnen wij extra helpende handen goed gebruiken!

 

We zoeken versterking bij de uitvoering van de volgende taken:

Gastheer/gastvrouw

De gastheer- of vrouw heet bezoekers welkom, verkoopt museumtickets, verricht lichte horecawerkzaamheden en maakt bezoekers wegwijs.

Rondleider-verteller

De rondleider-verteller ontvangt bezoekers van uiteenlopende leeftijden, geeft uitleg bij de opgestelde machines en vertelt achtergrondverhalen.

Promotiemedewerker

De promotiemedewerker wordt ingezet tijdens eigen of externe evenementen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de distributie van folders en affiches.

Stoker/machinist

De stoker en machinist beschikken over de kennis en vaardigheden om ketels te stoken en stoommachines te bedienen. Wie die kennis en vaardigheden nog niet heeft maar wel graag als stoker/machinist bij ons wil werken, bieden we de mogelijkheid van een interne opleiding.

Onderhoudsmedewerker

De onderhoudsmedewerker houdt de collectie in tip top conditie. Behalve onderhoud aan de machines verricht de onderhoudsmedewerker ook kleine werkzaamheden aan de gebouwen en installaties van het stoomgemaal. Voor schilder- en hovenierswerkzaamheden is er altijd werk.

Medewerker communicatie/evenementen

Deze vrijwilliger helpt bij het schrijven van persberichten en uitnodigingen en het vullen van de website. Daarnaast zoeken we hulp bij het organiseren van evenementen. Denk aan het aandragen van ideeën, zoeken van deelnemers en het op rolletjes laten lopen van de dag/het weekend.

Projectmedewerker relatiebestand

Het museum beschikt nog niet over een compleet relatiebestand met daarin alle sponsors, media, deelnemers evenementen, stoomclubs etc. We zoeken daarom een vrijwilliger die een complete lijst wil maken die wij zelf verder kunnen aanvullen.

Interesse?

Neem contact op met officemanager@stoommachinemuseum.nl of bel 0227-544732 voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.