Virtuele tours en 360° video's

Tickets & prijzen

Virtuele tours en 360° video’s

Er is tijdens de sluiting van musea in 2020 en 2021 hard gewerkt aan de digitale zichtbaarheid van het Nederlands Stoommachinemuseum, een virtueel Stoommuseum. In samenwerking met Omni VR uit Reeuwijk werden diverse virtuele producten ontwikkeld. Twee gaan over de museumcollectie in stoomgemaal Vier Noorder Koggen en in de machinetuin (aangeboden door OmniVR).

In vier producten staat de ‘Vooruit’ centraal, de laatste kolengestookte emmerbaggermolen van Nederland (ontwikkeld met subsidie van de Samenwerkende Maritieme Fondsen). Het betreft: een 360° video van de baggermolen, een kidstour met opdrachten (voor kinderen van 10-12 jaar) én een virtuele tour over de baggermolen. De e-learning over het veilig opstarten en stopzetten van de ‘Vooruit’ op een stoomdag maakt deel uit van de interne opleiding en is uitsluitend te bekijken door vrijwilligers van het NSM.

Bepaal zelf de route en het tempo van je virtuele bezoek: volg de cirkels op de vloer of gebruik pijltjes om je door de ruimtes te bewegen. Klik in de virtuele tours op de gekleurde ‘tags’ voor meer informatie. Vergeet niet tijdens het bekijken van de 360° video’s met behulp van de muis ‘rond’ te kijken.

Zo is de NSM-collectie voortaan ook buiten openingsuren te bewonderen. Een virtueel Stoommuseum met 360 video’s, virtuele tours, drone video’s en interactiviteit. Zo zie je maar, ook het Stoommuseum gaat met zijn tijd mee.

Liever het stoommuseum in het echt bewonderen?

Plan je bezoek