Beleef onze Superstoomdagen

Tickets & prijzen
Foto: Kenneth Stamp

Een dag vol vuur, water, stoom en energie!

Zodra de ketels op druk staan bepaalt de machinist welke machines er onder stoom gebracht worden. Je voelt de warmte, je hoort de machines beginnen te puffen, je ruikt de olie waarmee de machinist de bewegende delen smeert en wordt naar binnen gezogen in een wereld van glanzend koper, chroom, ijzer en snel bewegende stangen en draaiende vliegwielen.

De meeste stoommachines in het museum zijn aangesloten op de leidingen die de stoom vanuit de ketel aanvoeren. De stoker maakt vuur in de ketel en zorgt ervoor dat dit blijft branden en de ketel op druk komt. Kids zijn altijd welkom om de stoker een handje te helpen. De jonge hulpstokers verdienen daar natuurlijk een mooi diploma mee!

Tijdens Superstoomdagen worden de baggermolen, de stoomhijskraan, de stoomwals en/of locomobielen onder stoom gebracht. Soms rijdt ook het miniatuur stoomtreintje!

Als je op zoek bent naar een uniek en spannend evenement om bij te wonen, dan mag je de Superstoomdagen van het Stoommachinemuseum in Medemblik zeker niet missen!

Plan hier je bezoek

Tijdens de Superstoomdagen in het Stoommachinemuseum kun je genieten van een reeks leuke activiteiten en demonstraties, waaronder de spectaculaire stoommachine-show. Hierbij worden de krachtige machines op volle toeren getoond, wat voor een indrukwekkend spektakel zorgt. Daarnaast zijn er verschillende tentoonstellingen en rondleidingen waarbij je meer kunt leren over de geschiedenis en werking van deze machtige machines.

Voor de kinderen zijn er ook diverse activiteiten georganiseerd, zoals een ritje op een minitrein, knutselworkshops en een speurtocht door het museum.

De Superstoomdagen zijn een geweldige manier om te genieten van een gezellig dagje uit met vrienden of familie.

Bekijk onze agenda voor de eerstvolgende editie!

Bekijk onze agenda