Kinderactiviteiten

Stoomlab

Wil je weten hoe een stoommachine werkt? Doe dan mee met ons Stoomlab! Speciaal voor jou hebben we in het museum miniatuurstoommachines staan, waardoor je de werking van stoommachines leert begrijpen. Je krijgt uitleg van één van onze medewerkers en mag daarna zelf een miniatuurstoommachine laten werken.

 Speurtocht

Genoeg stoom afgeblazen? Dan is de sticker-speurtocht een leuk idee. Je krijgt een plattegrond van het museum met stickers van sommige machines die er staan. Als je door het museum loopt en goed oplet, kun je de stickers op de juiste plek plakken.

 Verjaardagspartijtje

Als je op zoek bent naar een leuke manier om je verjaardag te vieren, dan ben je in het Stoommachine Museum op de goede plek. Je begint je verjaardagsfeestje in het Stoomlab, waar je samen met je vriendjes met de miniatuurstoommachines aan de slag gaat. Na het Stoomlab gaan jullie het museum verkennen met de Stickerspeurtocht. Hongerig geworden van al dat speurwerk? Neem je vriendjes mee naar de restauratie, waar een stokersmaal op jullie staat te wachten: poffertjes met limonade en een waterijsje tot besluit.

Wat moet je verder weten?
Er kunnen maximaal 13 kinderen deelnemen. Deelname van één volwassene is noodzakelijk.
Het museum zorgt voor deskundige begeleiding.

Wist je dat …..

de mens steeds heeft gezocht naar middelen om zich sneller te kunnen voortbewegen en meer kracht te kunnen ontwikkelen dan waartoe hun eigen spieren hen in staat stelden? Vroeger was men op het idee gekomen om de kracht van dieren, de wind of het water te gebruiken. Maar als de dieren moe waren of de wind waaide niet hard genoeg, dan konden de mensen ook niet werken of reizen. Dus zochten ze naar een middel dat niet van de natuur afhankelijk was.

Kinderactiviteiten                     Stookdiploma                       Uitleg stoommachine

        

Het Stoommachinemuseum is ook gericht op kinderen. Zij kunnen zelf leren en zien hoe door middel van stoom machines in werking kunnen worden gesteld. Ik heb er zelf vier maar deze vind ik ook erg mooi.