Leukste museum voor kinderen

Tickets & prijzen
kinderen naar Stoommachinemuseum

Stroop je mouwen maar op!

Stroop je mouwen maar op, want in het Stoommachinemuseum kom je niet om te niksen. Het Stoommachinemuseum is het leukste museum voor kinderen. Help de stoker of de smid en ontdek hoe James Watt’s werelduitvinding werkt! Sissend stoom, draaiende wielen, sjouwende stokers en machinisten: het Stoommachinemuseum is voortdurend in beweging!

De techniek van stoommachines is goed te zien en dankzij de proefondervindelijke uitleg door vrijwilligers goed te begrijpen voor kinderen. Kies jij voor de speurtocht? Dan zit er in je pakket een esbitblokje waarmee je een miniatuurstoommachine onder stoom kunt brengen. Hierdoor leer je nog beter begrijpen hoe je met water en vuur stoom maakt!

“Echt een inspirerend én leuk doe museum voor kinderen”

Plan je bezoek
museum kinderen

Behaal jouw stookdiploma

Tijdens stoomdagen mag je de stoker een handje helpen en krijg je als beloning een echt diploma hulpstoker. Op woensdag en zondag is smid Han aanwezig om zijn smeedkunsten te vertonen. Als je hem goed helpt bij het aanwakkeren van zijn vuur door het bedienen van de blaasbalg krijg je van hem het diploma hulpsmid en misschien zelfs een door Han zelf gesmeed sieraad!

Boek hier je tickets
musea kinderen

Ontdek het museum met de stoom speurtocht

Stap in de schoenen van een avontuurlijke stoomdetective en ga op een opwindende speurtocht door het Stoommachinemuseum in Medemblik met de speciale puzzeltocht voor kinderen! Gewapend met een puzzelblad en aanwijzingen, word je uitgedaagd om raadsels op te lossen, verborgen aanwijzingen te vinden en puzzelstukjes te verzamelen. Terwijl je door de fascinerende expositieruimtes en langs de imposante stoommachines gaat, leer je spelenderwijs over de magie van stoomkracht en de industriële geschiedenis. Indrukwekkend voor zowel volwassenen als kinderen.

Voltooi de speurtocht, ontdek alle geheimen en word een ware meester-detective van de stoomwereld!

Boek hier je tickets
leukste musea kinderen

Bedien een echte (mini) stoommachine

Stap binnen in de betoverende wereld van stoomkracht in het Stoommachine Museum! Kinderen kunnen zelf een miniatuur stoommachine bedienen en voelen hoe het is om een echte machinist te zijn. Leer hoe je het vuur aansteekt, water toevoegt en de stoommachine in beweging brengt. Het is een magische ervaring waarbij je de kracht van stoom kunt controleren en een uniek kijkje kunt nemen in de technologie van vroeger.

Word een stoomexpert en ervaar de sensatie van het bedienen van een echte stoommachine!

Boek hier je tickets
kindermuseum

Het Leukste Museum voor Kinderen! Ontdek het samen

Ontdek de Magie van Stoomkracht. Welkom in het Nederlands Stoommachinemuseum, waar we niet alleen stoomkracht tot leven brengen, maar ook een onvergetelijke ervaring bieden voor de jongste ontdekkingsreizigers!

Dit is niet zomaar een museum; het is het leukste museum voor kinderen in Medemblik, waar nieuwsgierige geesten kunnen floreren en waar leren een avontuur wordt.

Een Wereld van Ontdekkingen

Waarom is het Nederlands Stoommachinemuseum het leukste voor kinderen? Hier kunnen ze niet alleen kijken, maar ook aanraken, ontdekken en zelfs deelnemen aan boeiende activiteiten. Kinderen worden aangemoedigd om deel te nemen aan interactieve rondleidingen en workshops, waar ze de werking van stoommachines op een speelse manier leren begrijpen. Het museum is als een speeltuin van kennis, waar hun verbeelding wordt aangewakkerd door de wondere wereld van techniek en industrie.

Educatief Vermaak

Het Nederlands Stoommachinemuseum is niet zomaar een kindermuseum; het is een plek waar leren en plezier hand in hand gaan. Kinderen kunnen zich verdiepen in de fascinerende geschiedenis van stoomkracht terwijl ze genieten van interactieve tentoonstellingen. De educatieve waarde van het museum wordt verweven in boeiende verhalen en levendige demonstraties, waardoor elk bezoek een leerzaam avontuur wordt.

Belevenissen voor de Jongste Ontdekkers

Wat is er te beleven voor de jongste bezoekers? In het Nederlands Stoommachinemuseum worden kinderen aangemoedigd om zelf kleine uitvinders en technici te worden. Van het zelf bedienen van eenvoudige stoommodellen tot het verkennen van de oude smederij, er is altijd iets te doen en te ontdekken. Daarnaast kunnen ze trots hun eigen “Junior Stoommachinemachinist”-diploma verdienen na het doorstaan van leuke en leerzame uitdagingen.

Leukste Musea Voor Kinderen

Het Stoommachinemuseum behoort tot de leukste musea voor kinderen, en dat is geen toeval. Hier wordt leren een avontuur, wordt ontdekken een spel, en wordt nieuwsgierigheid aangemoedigd. Breng je jonge avonturiers mee naar dit leuke museum in Medemblik (NH) vol stoom en geschiedenis, en zie hoe hun ogen oplichten terwijl ze de betoverende wereld van stoomkracht verkennen!

Plan je bezoek

Mini-documentaire:

Superstoomdagen

Tijdens schoolvakanties en evenementen wordt het museum altijd onder stoom gebracht. In het ketelhuis maakt de stoker vuur in de Lancashire stoomketel, waardoor het water wordt verhit en stoom via leidingen naar de stoommachines in het museum gebracht wordt.

Meer

Scholen

Is de klas bezig met het tijdvak Burgers en Stoommachines en de Industriële Revolutie. Geef de les eens een bijzondere verdieping en kom langs in het Nederlands Stoommachinemuseum. Of zoeken jullie een leuke bestemming voor een schoolexcursie of schoolreisje? Neem contact op voor een leuk en leerzaam programma.

Meer

Plan Bezoek

Op deze pagina vind je de actuele openingstijden (let op: kassa sluit om 16.15 uur en keuken om 16.30 uur), de entreeprijzen, het loket voor online-ticketverkoop en andere praktische informatie om je bezoek aan het Stoommachine Museum te plannen.

Meer